Prefectul şi subprefectul de Gorj, fără averi. update: Le-au postat

update joi: Declarațiile de avere și interese au fost postate joi dimineața la prima oră, cu precizarea că un angajat le postase în altă parte decât la rubrica dedicată.

Şefii Prefecturii Gorj îşi ţin la secret averile. Deşi legea îi obligă, an de an, să-şi declare veniturile, prefectul Ciprian Florescu şi subprefectul Sorin Arjoca nu s-au grăbit să-şi publice averile pe pagina de internet a instituției. Asta în condiţiile în care termenul legal de depunere a documentelor a expirat pe data de 18 iunie. Pe site-ul Prefecturii Gorj, cei doi demnitari încă figurează cu declaraţiile de avere şi de interese din 2018.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, „nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, iar Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare”.

Fiecare instituţie are persoane desemnate pentru verificarea depunerii declaraţiilor de avere şi de interese, ANI solicitând acestora în prealabil informaţii despre funcţionarii care au întârziat să-şi îşi publice documentele. Ulterior, inspectorii de integritate demarează procedura de aplicare a contravenţiilor şi, implicit, pe cea de declanşare a procedurii de control.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: