Primar: Abia am găsit trei oameni să muncească

Lipsă acută a forței de muncă în mediul rural. Proiectele obținute pe fonduri europene sau guvernamentale riscă să întârzie din cauză că firmele găsesc cu greu oameni care să muncească. Cei rămași în comune sunt în vârstă, iar constructorii au început să caute forță de muncă și în alte localități.

În comuna Godinești, sunt în derulare mai multe proiecte, dar toate avansează greu pentru că nu se găsesc oameni care să muncească. S-a implicat și primarul să rezolve această problemă. A mers prin sate să vorbească cu oamenii, dar nu a găsit localnici buni de muncă. Cei rămași acasă sunt bătrâni și bolnavi. „Este foarte greu cu forța de muncă. Avem investiții foarte multe în derulare pe raza comunei. Ni s-au plâns constructorii că nu găsesc forță de muncă. Abia am găsit trei oameni în comună să-i duc să muncească. Avem o biserică în lucru, avem mai multe obiective și se întârzie lucrările din cauza lipsei forței de muncă”, s-a plâns primarul Coman Aurariu.

Sprijin mare nu poate veni nici de la beneficiarii ajutorului social. Doar șase persoane sunt apte de muncă și sunt solicitate la diverse lucrări demarate de autoritățile locale. „Avem foarte puțini oameni și la ajutorul social. Sunt doar șase persoane apte de muncă. Nu prea ai cât să muncești și cu ei pentru că sunt puțini. Oamenii muncesc, dar mai e nevoie de forță de muncă. Au plecat masiv tinerii ori în străinătate ori în orașele mari. Au mai rămas aici bătrânii care nu mai pot munci nici măcar în grădină pentru că, mai demult, își mai câștigau un bănuț din muncile agricole, acum nici asta nu mai pot să facă. Este o situație alarmantă și nu ne confruntăm doar noi cu ea. Constructorii s-au plâns că nu găsesc oameni să angajeze nici în comunele învecinate și nici la Tismana, care e oraș”, a mai spus primarul din Godinești.

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: