Aparatură modernă și secții reabilitate, la spitalul din Rovinari

Spitalul din Rovinari își schimbă fața cu bani europeni. Autoritățile au reușit să obțină fonduri pentru reabilitarea energetică a unității medicale. Tot cu bani de la Uniunea Europeană, Primăria Rovinari va reabilita fiecare secție din spital și o va dota cu echipamente medicale de ultimă generație.

În primă fază, se va cumpără aparatură medicală. La Spitalul Orășenesc Rovinari, vor ajunge, pentru început, un RMN și un tomograf, după care toate secțiile vor fi reabilitate. Aparatura va costa două milioane de euro. “În momentul de față, suntem în procedura de licitație cu echipamente medicale, RMN, tomograf și reabilitarea tuturor secțiilor din spital. Aici implică secția Cardiologie, unde ne-au venit și doctori noi, absolut toate secțiile care vor fi reabilitate cu aparatură de ultimă generație, în valoare de două milioane de euro. În două-trei luni, sperăm noi să fie deja utilat spitalul”, a anunțat primarul Robert Filip, la TV Sud.

Cu alte 10 milioane de euro, spitalul urmează să fie anvelopat. „Urmează să semnăm, suntem în așteptare cu un proiect deja trecut, eligibil, de 10 milioane de euro pentru anvelopare, pentru eficientizare energetică, reabilitarea holurilor, tâmplăriei”, a mai adăugat primarul din Rovinari, Robert Filip.

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: