Pregătiri pentru cel mai mare spectacol de la Târgu Jiu

Spectacol de amploare în municipiul Târgu Jiu. Pregătirile pentru ”Anul Tudor Vladimirescu” sunt în toi, iar reprezentanții Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” vor pune în scenă un spectacol de excepție, unul cum nu a mai fost organizat la Gorj.

Spectacolul este programat să aibă loc pe data de 9 iunie 2021, după lăsarea întunericului. Evenimentul inedit va avea loc pe Insulița de pe Jiu.

”Pe insulița Jiului se va desfășura cel mai important proiect al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu. Este vorba despre spectacolul Cazul lui Tudor Vladimirescu. Este un spectacol închinat importantei figuri ale istoriei noastre, mai ales în acest an în care serbăm bicentenarul Tudor Vladimirescu”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al teatrului gorjean.

Piesa pusă în scenă este în regia lui Gavriil Pinte. Acesta spune că nu este vorba despre un spectacol festivist.

”Am fost onorat când mi s-a propus să fac acest spectacol. Este prima dată când încerc să realizez un proiect de asemenea complexitate. Vă rog frumos să nu vă așteptați la un spectacol festivist, fiind vorba despre iubirea de patrie, nu va fi unul demagogic. Scenariul își revendică paternitatea din tragedia antică. Nu va fi un spectacol de teatru document, dar cred că va fi unul despre Revoluție”, a spus regizorul Pinte.

Proiectul are sprijinul mai multor instituții, fiind vorba despre Consiliul Local și Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Salvamont, dar și Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”.  

Vizualizări: 11,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: