Valoarea tichetelor de creşă va creşte

Valoarea tichetelor de creşă a fost majorată cu 10 lei de către guvern iar măsura se aplică pentru tichetele acordate începând cu luna aprilie. Ordinul comun al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii nr. 1.779/580/2020 a fost publicat în această săptămână în Monitorul Oficial.

Veşti bune pentru părinţii care au copii la creşă, valoarea tichetelor de creşă creşte începând cu această lună dar se va aplica deja şi pentru luna trecută. Valoarea tichetelor de creşă a fost majorată cu 10 lei, conform celui mai recent act normativ oficializat şi se aplică pentru tichetele acordate începând cu luna aprilie, a informat Ziarul Financiar.

Mai exact, este vorba despre ordinul comun al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii nr. 449/257/2021, document publicat deja în Monitorul Oficial.

Ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2021 prevede creşterea sumei cu 10 lei.

Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă este de 480 lei, conform documentului oficial.

Tichetele de creşă de acrordă salariaţilor care nu beneficiază de concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap, şi de indemnizaţia aferentă.

Vizualizări: 1,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: