Preotul din Târgu Jiu, suspendat de Mitropolie: E ceva diabolic aici!

Mai mulți târgujieni au făcut scut în jurul preotului Cosmin Barză, din cartierul Primăverii. Preotul a fost suspendat de Mitropolia Olteniei de aproape șase luni, dar a continuat să facă slujbe și oamenii au continuat să vină la biserică. După ce lăcașul de cult a fost închis, preotul a chemat credincioșii la el acasă. Tot acolo, a ținut și slujba de Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor. 

Doi preoți a trimis Mitropolia Olteniei la Târgu Jiu. Niciunul nu a fost acceptat de oamenii care locuiesc în cartierul Primăverii și care îl vor preot în continuare pe Cosmin Barză. „Să-i găsească motiv că e operat de micşorare de stomac, era pentru sănătate. Au încercat toate motivele să-l înlăture. Au adus un preot care era căsătorit a doua oară. Era un om de rând, nu al preoţirii. Al doilea a venit îmbrăcat în blugi când a venit aici. Păi eşti preot sau ai venit la bâlci aici?”, a spus un bărbat.  „Noi milităm pentru a rămâne părintele acolo. El a trudit să facă biserica. Noi nu vrem alt preot”, a spus altă femeie.

Așa că oamenii au mers și duminică, și luni acasă la preot. Au sărutat moaștele Sfintei Varvara, s-au rugat, au participat la slujba ținută în curtea preotului și au scris pomelnice, ca la biserică.

Preotul se consideră, în continuare, nedreptățit că a fost îndepărtat și spune că Mitropolia nu ar fi avut motive întemeiate să-l îndepărteze.

„Ei mă acuză, conştiinţa mea nu mă acuză de ce spun ei. E diabolic tot ce se întâmplă. Noi, creştinii, avem pe înaintaşii noştri, pe sfinţii din biserica primară, pe care îi cinstim, îi avem model. Cum au slujit ei din cauza prigonirilor prin catacombe, prin peşteri, slujim şi noi acum. La noi e mai bine, că slujim acasă. Au scris 17 pagini de acuzații la adresa mea, dar sunt numai invenții, minciuni, minciuni pe care le spun și oamenilor să nu mai vină la biserică”, a spus preotul Cosmin Barză. 

Yala de la ușa bisericii a fost înlocuită săptămâna trecută astfel că preotul nu mai are acces în lăcașul de cult. Oamenii au pus și două lacăte la ușă să se asigure și ei că niciun alt preot nu va fi trimis acolo. 

Mitropolia Olteniei a transmis că tot ce face preotul Barză este pe propria răspundere. „Sunt situaţii generate de fostul preot care nu mai este şi intervine abuziv în relaţia cu credincioşii. Dânsul nu mai funcţionează ca preot, slujitor canonic, a fost suspendat. Are o situaţie canonică discutabilă. În acest sens, ce face dumnealui, o face pe propria răspundere”, a fost reacția Mitropoliei Olteniei, prin vocea purtătorului de cuvânt Ioniță Apostolache.

Galerie foto





Vizualizări: 14,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: