Prepară brânza cremoasă cu arome de casă

Brânza cremoasă pe care o puteţi servi la micul dejun sau pentru a prepara crema unui tort se poate face foarte simplu acasă. Aveţi nevoie de lapte şi puţină smântână, precum şi de aromele pe care le doriţi pentru acest preparat.

Această brânză fină şi cremoasă este delicioasă şi poate fi utilizată pentru prepararea cremelor de torturi dar o puteți servi cu fructe de pădure la micul dejun. Dacă doriți, adăugați puțină sare în compoziția ei în timpul preparării şi atunci folosiţi legume tocate mărunt pentru aroma dorită.

Ingrediente:

-1.5 litri de lapte integral (cu conținut mare de grăsime);

-9 linguri de smântână fermentată (cu orice conținut de grăsime).

Mod de preparare:

Turnați laptele într-o cratiță și aduceți-l până la punctul de fierbere. Luați apoi cratița de pe foc și adăugați smântâna fermentată în laptele fierbinte. Amestecați foarte bine până veți observa apariția primilor fulgi de brânză. .Apoi așezați cratița înapoi pe foc și, amestecând frecvent, fierbeți compoziția lactată pe parcursul a 2 minute din momentul clocotirii. Este important să nu o încălziți prea mult, deoarece veți obține o brânză uscată iar dacă o veți fierbe prea puțin, brânza va fi prea moale.

Transferați după aceea compoziția rezultată într-o strecurătoare tapetată cu un strat dublu de tifon sau tul curat şi așteptați timp de 5-10 minute, ca să se scurgă zerul din ea. Nu aruncați zerul pentru că este foarte bun şi puteți să preparați clătite fine și catifelate din el.

Apoi așezați brânza cu tot cu tifon/tul într-un bol şi presați-o bine, ca să adopte forma bolului. Acoperiți-o cu tifonul/tulul și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei. Dacă aveți timp, dați-o la frigider pentru minim 2 ore (astfel ea își va menține mai bine forma). Scoateți apoi brânza din bol și îndepărtați tifonul/tulul de pe suprafața ei.

Dacă folosiţi pentru tort veţi avea nevoie de fructe pentru a o aroma sau de esenţe speciale iar pentru micul dejun poate fi servită în amestec cu fructe sau cu legume, în funcţie de aroma pe care o preferă fiecare. Cea mai bună brânză aromată este cea cu ardei sau castraveţi dar cine preferă verdeţurile de grădină o poate aroma cu mărar sau pătrunjel.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: