Maioneză pe bază de lapte

Când auzim de maioneză ne gândim de regulă la ouă, dar există şi o  alternativă excelentă pentru maioneza  cu ouă, din comerț sau de casă. O maioneză foarte ușoară și rapidă, făcută cu lapte, care va avea şi un gust  delicios.

Pentru aceia care nu agreează ouăle crude sau fierte în alimentaţie există un alt tip de maioneză care nu se prepară cu ouă, maioneza pe bază de lapte. Important este că puteți să o dați chiar și copiilor, fără să vă îngrijorați că ar avea probleme din cauza ouălor.

Ingrediente pentru maioneză cu lapte:

-100 ml de lapte;

-200 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-o lingură de oțet de mere sau suc de lămâie;

-½ linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust;

-muștar — după gust.

Modul de preparare: Turnați laptele și uleiul în vasul de la blender, porniți dispozitivul și mixați ingredientele din el pe parcursul a 30 secunde. Trebuie să se formeze o emulsie albă, cu consistența smântânii fermentate.

Adăugați sarea, oțetul de mere/sucul de lămâie și, dacă doriți, muștar și piper negru măcinat după gust. Mixați totul timp de încă 30 secunde.

Gustați maioneza obținută şi dacă este necesar, mai ajustați-i gustul, adăugând sare, oțet de mere/suc de lămâie, piper negru măcinat sau muștar. Transferați maioneza într-un alt vas şi o puteţi pune la frigider până o serviţi la masă.

Vizualizări: 1,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: