Vinete la grătar cu crutoane de năut

Renunță la pâine și adaugă în meniul tău crutoanele de năut pentru te bucura de o dietă de vară fără gluten.

Ingrediente

3 linguri plus 1 lingurita ulei de masline, separate
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi presati, separati
1 lingura de sare
1 cana faina de naut
1 lingura coaja de lamaie plus 2 lingurite suc de lamaie
2 vinete medii
1/4 cana iaurt gras
1 cana frunze de menta, bucatele
2 lingurite arpagic tocat
Preparare

1. Acopera tigaia cu hartie pentru copt astfel incat sa se tapeteze fundul si sa se ridice pe margini. incinge 1 lingura ulei intr-o cratita mare, la foc mediu. Adauga ceapa, jumatate de usturoi si 1/4 lingurita sare si caleste timp de 5 minute, amestecand ocazional. Adauga 2 cani de apa si asteapta sa dea in fiert. in timp ce amestecul clocoteste, muta-l de pe foc si adauga incet faina de naut, amestecand puternic.

2. Muta amestecul in robotul de bucatarie, adaugand sucul de lamaie si piureul si, treptat, 1 lingura de ulei pana cand devine complet neted. Transfera rapid continutul in tigaia pregatita. Acopera totul cu o alta tigaie tapetata cu hartie de copt si preseaza cu un obiect greu. Pune amestecul la rece, intre 30 min si o ora, pana se intareste.

3. Intre timp, incalzeste gratarul la foc mediu-inalt. Taie amestecul de naut in cuburi de 1.5 cm. incinge 1 lingurita de ulei intr-o tigaie mica si gateste cubulete in 2 - 3 serii, rumenindu-le cate 3 - 5 minute pe fiecare parte. Muta apoi cubuletele pe un prosop de hartie pentru a se scurge.

4. Feliaza vinetele pe lungime, in bucatele de 1.5 cm grosime. Unge feliile de vinete cu uleiul ramas, condimenteaza cu sare dupa gust si tine-le pe foc aproximativ 3 minute pe fiecare parte, pana cand devin fragede si usor rumenite.

5. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul, sucul de lamaie, usturoiul ramas si un varf de sare. Stropeste vinetele cu sosul de iaurt si presara apoi crutoanele de naut, menta si arpagicul.

Vizualizări: 956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: