Preşedintele PSD, la un pas să fie avortat

Mama lui Victor Ponta mărturiseşte că a vrut să facă un avort atunci când a aflat că este însărcinată cu cel care acum a devenit preşedintele PSD şi aspirant la Preşedinţia României. Coincidenţă sau nu, ieri au apărut pe piaţă două interviuri, unul cu mama lui Ponta şi unul chiar cu Ponta, în care acesta spune că nu exclude o posibilă candidatură a sa la Preşedinţie, dacă în 2012 partidul său va câştiga alegerile din acel an.

Cornelia Naum a declarat în primul său interviu după alegerea fiului în fruntea social-democraţilor că avea o problemă medicală care îi permitea chiar şi în acele vremuri, în 1972, să renunţe la sarcină. Ea spune în interviul acordat site-ului inpolitics.ro că tatăl lui Ponta a fost cel care a insistat pentru păstrarea sarcinii, ulterior cei doi părinţi ai liderului social-democrat divorţând. Conform interviului, tatăl lui Ponta a murit în 1992, Cornelia Naum menţionând că regretă faptul că bărbatul său nu a apucat vremurile de acum pentru a vedea succesul de care se bucură fiul lor pe scena politică. "”Faptul că Victor s-a născut se datorează integral tatălui său, Dumnezeu să-l odihnească, pentru că eu luasem decizia să nu păstrez sarcina. Aveam o anume suferință medicală care permitea un avort legal, și eram hotărâtă să nu fac copilul, dar a fost dorința fierbinte a tatălui său să îmi asum riscul. Noi am divorțat ulterior, dar, în 1992, când s-a stins din viață, tatăl lui Victor a făcut-o în casa noastră, înconjurat de cei dragi. Îmi pare rău că nu a trăit să asiste la succesul de acum al lui Victor. S-ar fi bucurat tare mult...”, spune doamna Naum.

Mama lui Ponta se declară pasionată de politică şi îi recomandă fiului ei să rămână cu picioarele pe pământ şi să rămână modest. Cornelia Naum spune că fiul său obişnuieşte să se umfle în pene şi dă ca exemplu perioada în care Ponta a fost şef al Corpului de Control al Guvernului, ea afirmând că atunci Victor "o cam luase niţel razna". ”Să rămână cu picioarele pe pământ, să fie aproape de oameni, să rămână modest. Eu vă spun, el cam are tendința asta, să se umfle în pene, dar are și tăria să recunoască acest defect al lui, ceea ce e mare lucru. Cînd a ajuns șeful Corpului de Control al Guvernului, cu ani în urmă, o cam luase nițel razna, am avut de tras să îl aducem înapoi, cu picioarele pe pământ, dar am făcut-o și apoi rîdea și el de situație. Probabil așa e când ești foarte tânăr și ajungi în funcții înalte”, spune mama lui Ponta în interviul pentru inpolitics.ro.

Muncitor necalificat la Paris

Chestionat cu privire la viitorul său politic, Victor Ponta nu a exclus ieri posibilitatea ca în 2014 să candideze la Preşedinţia României. Candidatura sa depinde de scorul electoral al PSD din 2012, asta dacă Ponta rămâne preşedinte al partidului până atunci şi nu are parte de alte surprize în carieră. De altfel, conform mamei sale, Ponta şi-a început cariera de politician după ce a fost mai întâi muncitor necalificat la Paris, el ajungând în capitala Franţei după ce a renunţat la liceu(!), după decesul tatălui său. "Victor a întrerupt liceul și a plecat la Paris, unde a muncit din greu, vreo jumătate de an, munci necalificate, desigur, și a încercat să se înscrie la un liceu de acolo, ca să își termine studiile, dar nu s-a putut. S-a întors în țară și a terminat aici. Cînd s-a pus problema să dea la facultate, eu i-am spus să dea la stat, la Drept, pe când el se temea să nu rateze la examen și înclina spre o facultate privată. Nu aveam încredere, însă, în sistemul privat din acei ani, așa că am recurs la o șmecherie: i-am dat o sumă frumușică de bani în mână și i-am spus ”Victore, ăștia sunt banii care vor acoperi costurile studiilor tale la particular. Dacă, însă, vei da la stat și vei intra, poți păstra banii și îți iei ce vrei din ei”. Tertipul a ținut: s-a pus cu burta pe carte, a intrat la stat și, din banii ăia, și-a luat o motoretă Mobra la mâna a doua. Era atât de fericit, cum nu am mai văzut. S-a ținut de pasiunea asta, cu motocicletele până când a făcut un accident și atunci mi-a promis solemn că trece la mașini de curse și la raliuri, că astea sunt mai sigure”, mai spune mama lui Ponta.

Bonă care să-l apare de tabloide

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Realitatea FM că are angajată o bonă din Filipine, pe care o plăteşte cu 500 de dolari, făcând această alegere pentru că persoana în cauză ar fi mai greu de contactat de tabloide. "Avem o bonă din Filipine, are contract de muncă, stă toată ziua cu fetiţa noastră pentru din păcate noi suntem plecaţi tot timpul", a replicat Ponta. El a fost chestionat de ce tocmai din Filipine a fost angajată bona. "Ne-am dorit ca să nu fie cineva care să fie neapărat uşor de contactat de către tabloide, ce mai fac Victor şi Daciana acasă, pe unde îşi duc copilul...E un avantaj lucrul ăsta", a răspuns preşedintele PSD, precizând că o plăteşte pe aceasta cu 500 de dolari pe lună.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: