S-a făcut „ungur“ să rămână director

Directorul Spitalului Judeţean, Florin Mergea, şi-a descoperit simpatia politică pentru UDMR. Dacă până acum, ca să-şi păstreze funcţia, a încercat să facă parte când din PNL, când din PD-L, Mergea a avut zilele trecute o revelaţie politică.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii spun că Florin Mergea s-a răzgândit şi nu mai demisionează pentru că între timp s-a înscris la UDMR. Astfel  acesta speră să rămână în continuare în fruntea Spitalului Judeţean. Mergea nu confirmă însă nici picat cu ceară că a făcut acest pas. „Vreau să vă spun că orice director de spital poate să facă parte din orice partid politic. Sănătatea nu se face în funcţie de partid. Mai mult de atât eu nu mai am ce să declar“, a spus Florin Mergea care nici nu confirmă, nici nu infirmă informaţia.

Ca să intri în partidul maghiarilor trebuie să fi român

Trecerea lui Florin Mergea la UDMR nu a fost nemotivată. Văzând că se îngroaşă gluma şi că cei de la Minister au descoperit multe nereguli cu iz penal la spital, directorul a găsit soluţia… UDMR, filiala de partid în care se poate înscrie oricine. Nici din partea organizaţiei judeţene a PRM Gorj nu confirmă nimeni că Mergea ar fi trecut în rândul maghiarilor. Preşedinta UDMR Gorj, Klara Şerbănoaica, spune că nu ştie nimic. „Eu m-aş bucura dacă oameni cu valoare ar trece la UDMR, dare nu ştiu nimic de domnul Mergea. Oricine are voie să se înscrie în partid. Condiţia este să aibă 18 ani şi să fie roman“, a declarat preşedinta UDMR Gorj.

Mergea este directorul spitalului Judeţean din 2005.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: