Preselecţii la Târgu Jiu pentru „Mamaia Copiilor”

Sute de copii talentaţi din zona Olteniei sunt aşteptaţi miercuri la preselecţia pentru Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” 2015. În premieră, preselecţia zonală va avea loc la Târgu Jiu, la Palatul Copiilor. Se pot prezenta copii cu vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, la cele patru grupe de vârstă din concurs: 4-6 ani; 7-9 ani; 10-12 ani şi 13-15 ani.

Concurenţii individuali pentru Secţiunea Interpretare vor prezenta, la preselecţia zonală, două melodii de muzică uşoară românească pe suport CD audio. Concurenţii ce nu au posibilitatea să se prezinte cu un CD cu negative, pot presta „A cappella” (fără nici un acompaniament, cu condiţia să cunoască foarte bine linia melodică a piesei prezentate) sau dacă au partitura melodiei respective vor fi acompaniaţi la pian de un corepetitor sau de către unul din membrii juriului. La preselecţia zonală concurenţii vor fi audiaţi cu o melodie întreagă şi o strofă şi un refren la alegerea juriului, din cea de a doua melodie.

Selecţia pentru Secţiunea Show se va face pe baza DVD-urilor transmise de concurenţi. DVD-ul trebuie să conţină momentul artistic (minispectacol) de muzică uşoară şi pop românească propus de concurent pentru marea finală. Micul spectacol poate fi susţinut de unul până la 10 interpreţi.

Pentru Secţiunea Creaţie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3-3,5 minute, realizate de creatori profesionişti sau amatori. Regulamentul a fost deja afişat de către organizatori la Palatul Copiilor Târgu Jiu. Preselecţia are loc în data de 18 martie, între orele 16-18.30. Conducerea Palatului Copiilor Târgu Jiu se aşteaptă la o prezenţă foarte numeroasă. „Noi le vom pune la dispoziţie sala. Numai de la Palatul Copiilor Târgu Jiu vor participa în jur de 30-40 de copii, mai sunt şi copiii de la şcolile din judeţ, precum şi alţi copii din întreaga zonă a Olteniei. Este pentru prima dată când preselecţia se organizează la Târgu Jiu, în anii trecuţi preselecţia a avut loc la Craiova. Organizatorii au dispus ca preselecţia să aibă loc la Târgu Jiu din cauza numărului mare de copii din Gorj care au participat la concursurile naţionale. Pentru noi este o realizare, întrucât părinţii copiilor din Gorj nu vor mai fi nevoiţi să suporte cheltuielile de deplasare la Craiova”, a declarat Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor Târgu Jiu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: