Prezenţa obligatorie la ID reduce numărul de studenţi

Departamentele ID din cadrul universităţilor riscă să piarda din studenţi şi asta pentru că, începând cu anul universitar 2009-2010, studenţii trebuie să vină la facultate şi în timpul anului nu doar la examene. Ne-a asigurat de acest lucru conducerea Universităţii Constantin Brâncuşi din Tg-jiu unde funcţionează în prezent două departamente Învăţământ la Distanţa cu 1200 de studenţi. În cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Tg-jiu funcţionează în prezent două departamente Învăţământ la Distanţă, respectiv la Facultatea de Drept şi Facultatea de Ştiinţe Economice. Până acum instituţia avea obligaţia să pună la dispoziţia studenţilor îndrumători pentru ca studentul care nu poate învăţa singur să aibă la cine să apeleze. Extrem de puţini studenţi treceau însă pe la facultate pe parcursul anului, aceştia preferând să se prezinte direct la examen. Din toamnă se schimbă placa, studenţii vor fi obligaţi să aibă 30% prezenţă la cursuri în caz contrar nu vor putea să-şi susţină examenele.
 ”Sunt sigur că jumătate dintre studenţii de la fără frecventă nu vor veni la cursuri, cel puţin pe semestru întâi. Dacă va fi aşa ei nu vor putea să –şi susţină examenele” afirmă Liviu Neamţu prodecan al Universităţii “Constantin Brâncuşi”. Părerile studenţilor de la fără frecvenţă sunt împărţite, dacă mulţi consideră că prezenţa obligatorie va fi problemă ei neputând să lipsească de la servici pentru a veni la facultate, alţii consideră că această modificare este în favoarea lor. ”Dacă nu mergem la facultate vom absolvi fără a avea cunostiinţe în domeniu. Spre exemplu sunt studentă în anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice ID, dacă nu am fost decât la examene nu am cunoştiinţe suficiente în domeniu şi de aici şi problema găsirii unui loc de munca, nimeni nu te angajează daca ştii doar teorie ”spune Arabela Grosaru studentă.
 La departamentele ID din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi din Tg-Jiu sunt înscrişi în prezent în jur de 1200 de studenţi. 
 


Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: