Prima de 1 mai, amânată la CEO. Sindicalist: Compania nu are bani

Prima de Ziua Muncii întârzie să ajungă în buzunarele minerilor și energeticienilor din Gorj. Compania ar fi trebuit să le dea banii angajaților înainte de Paște, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Salariații ar putea să primească prima, sub formă de tichete cadou, peste câteva zile, cel mai probabil marți, 7 mai.

Sindicaliștii nu înțeleg de ce mai sunt chemați la noi discuții pe acest subiect de administrația Complexului Energetic Oltenia, din moment ce înțelegerea a fost parafată și înregistrată la Inspectoratul Teritorial de Muncă. 1.100 de lei este valoarea primei pe care minerii și energeticienii urmau să o primească înainte de 1 mai, așa cum prevedea actul adițional făcut la contractul de muncă.

Sindicalistul Bogdan Bejinaru susține că, în acest fel, oficialii companiei nu vor decât să tragă de timp pentru că nu ar avea bani să acorde aceste prime. „Am primit zeci de telefoane de la oameni. Mă întreabă când vin tichetele cadou. Oamenii ar fi trebuit să le aibă de la 1 mai. A fost semnat documentul. De ce să mai cheme sindicatele la discuții? Să dea alt termen? Se încearcă să tragă de timp! Compania nu mai are bani la ora actuală. Nu suntem plătiți efectiv la cât producem”, a spus Bejinaru, la Gorj TV.

Vizualizări: 4,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: