Prima ediţie a Târgului Meşterilor Populari la Turceni

Şase meşteri populari au participat la sfârşitul săptămânii la un târg de profil organizat pentru prima dată în oraşul Turceni în cadrul Zilelor Oraşului. Manifestarea a fost organizată de Consiliului Local Turceni, Casa de Cultură Turceni şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. La prima ediţie a târgului au participat şase meşteri populari din Gorj, Argeş şi Vîlcea. Aceştia au expus costume populare, cusături, ceramică, miniaturi din lemn şi produse apicole, toate făcute cu pricepere de ei.

Maria Barbu, Gheorghe Ciuncanu, Ionel Traian, Aurel Tufeanu şi Ovidiu Tilioi au venit cu produsele lor tradiţionale la vânzare. Meşterii se mândresc cu produsele lor şi spun că le fac cu multă pasiune. Chiar dacă recunosc că nu este prea bănoasă această pasiune, meşterii sunt fericiţi că lasă ceva în urma lor. Din păcate puţini sunt tinerii care aleg să le urmeze meseria.

Artiştii iubesc tradiţia şi cred că produsele lor nu sunt foarte scumpe în comparaţie cu munca pe care o depun.

Anul viitor autorităţile locale din Turceni speră să reunească mai mulţi meşteri populari în cadrul targului organizat de Zilele oraşului.

Vizualizări: 1,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: