Primar amenințat: A zis că îmi dă un pui de coronavirus

Autoritățile locale din comuna gorjeană Slivilești sunt în alertă după ce o localnică s-a prezentat marți la medicul de familie, având toate simptomele de COVID19. Femeia s-a întors din Spania acum 10 zile, dintr-o zonă galbenă, fără să anunțe autoritățile și fără să se autoizoleze. În acest timp, femeia și soțul acesteia au intrat în contact cu zeci de săteni care sunt acum disperați.

Femeia a venit din Spania acum 10 zile și marți s-a prezentat la medicul de familie pentru că starea ei de sănătate nu este una foarte bună. La un prim consult s-a stabilit că prezintă toate simptomele de COVID 19. ”Doamna a venit din Spania, dintr-o zonă galbenă, acum zece zile și nu a anunțat pe nimeni și nici nu s-a izolat cu familia. S-a întâlnit cu vecinii, a dat mâna cu ei, s-a dus la bar, la cumpărături, a umblat peste tot. Azi s-a simțit rău, a mers la medicul de familie și are toate simptomele de coronavirus. Am anunțat poliția, DSP-ul și așteptăm acum să vedem ce măsuri se vor lua”, a precizat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

Primarul susține că, la aflarea veștii, atât femeia cât și soțul au devenit recalcitranți și au început să facă pe anchetatorii, cum de altfel fac toate persoanele depistate că vin din străinătate și nu anunță. ”Vreau să vă spun că în comuna Slivilești au venit zeci de persoane din străinătate și nu au anunțat pe nimeni și nici nu s-au izolat. Noi am aflat de la vecinii care se tem și ne anunță. Când ne ducem să vedem care e situația fac pe anchetatorii cu noi, că de unde știm, cine ne-a anunțat. Soțul doamnei care este suspectă a început chiar să mă amenințe că poate îmi dă un pui de coronavirus de care nu mai scap toată viața. Au început și vecinii să mă sune disperați, mai ales cei care s-au întâlnit cu doamna respectivă”, a mai precizat Sorin Bucurescu.

Primarul din Slivilești face un apel la cetățeni să nu părăsească gospodăriile. ”Eu ca primar nu am nicio putere, decât să anunț și eu mai departe situația din comună. Le-am spus la toți să stea în curte, că nu sunt ca la bloc și mai ales acum, că este primăvară și au ce face prin curte. Au ce face ca să nu se plictisească. La țară e de muncă, mai ales acum. Nu e timp de umblat și nici momentul. Să sperăm să ne salveze Dumnezeu să dispară cumva virusul acesta, că pe noi nu ne duce capul să ne salvăm și va fi vai de noi”, a mai spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 11,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: