Primar, despre tragedia de la Jilț: De ce ne facem că nu știm?

Localnicii din comunele Slivilești și Bolboși sunt în stare de șoc după nenorocirea care s-a întâmplat la Cariera Jilț. Majoritatea sătenilor de aici lucrează în minerit și îi cunoșteau pe cei trei care și-au pierdut viața, după ce tancheta care transporta 16 de muncitori s-a răsturnat.

Cei mai mulți salariați ai Carierei Jilț sunt din comuna Slivilești. Primarul din localitate a fost acolo imediat ce a aflat de tragedie și a încercat să afle ce s-a întâmplat.

”Din comuna Slivilești sunt cei mai mulți mineri la Jilț. Am fost acolo și am vorbit cu colegii celor decedați. Au fost 16 de oameni în tancheta care s-a răsturnat și efectiv tuburile de oxigen le-au rupt gâtul. Ce s-a întâmplat se putea și se poate întâmpla zilnic. Toți știu condițiile din cariere. Se plângeau oamenii tot timpul că sunt benzi rupte, fisurate, excavatoare în nămoale sau defecte, răsturnate și multe, multe altele. Toată lumea știa ce este acolo de la al mai mic muncitor până la al mai mare director. Toți știam în ce condiții sunt transportați minerii și în ce nămoale munceau. Acum de ce ne facem că nu știm?”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești

Doliu este și în comuna Bolboși acolo unde locuia Gheorghe Vâlceanu în vârstă de 38 de ani care era angajat în carieră de aproximativ 6 luni, o dată cu Dragoș Pârjol tânărul de 29 de ani din Mătăsari care și el și-a pierdut viața în aceleași condiții. Cel de-al treilea miner care a decedat deținea o proprietate în comună, dar locuia cu familia la Motru.

”Din ce am cu cei de acolo, panta pe care au trecut cu tancheta era destul de abruptă, a sărit din viteză, iar șoferul a pierdut controlul acesteia, nu a mai putut-o redresa și s-au răsturnat. Eu am lucrat și știu despre ce este vorba. Toți își doresc să ajungă mai repede acasă și de aceea s-au urcat mai mulți în mașină. Toată lumea știe condițiile de acolo și culmea este că mulți își doresc să poată să ajungă acolo pentru a avea un loc de muncă și o sursă de venit. Cei care au intrat la schimbul trei au ajuns în carieră în aceleași condiții. Nu s-a schimbat nimic, pentru că nu poți să ajungi acolo decât cu tancheta sau pe jos.”, a povestit primarul din Bolboși, Viorel Rotaru.

Edilii din Bolboși, Slivilești și Mătăsari vor încerca în măsura în care vor putea să ajute familiile celor trei mineri decedați.

Vizualizări: 4,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: