Primar: M-am gândit să reintroduc centrala pe lemne

Facturile tot mai mari la gazele naturale le dau bătăi de cap primarilor din Gorj și nu numai. Deși gazul oferă un alt confort, acesta începe să devină un lux. Unul dintre primarii din Gorj se gândește serios să renunțe la încălzirea cu ajutorul gazelor și să treacă pe centrale cu lemne sau peleți.

Primarul din comuna gorjeană Turburea, Ion Bârcă, spune că facturile sunt foarte mari, iar oamenii nu mai rezistă în acest mod. Ba mai mult, primarul consideră că renunțarea la încălzirea cu gaze naturale ar reduce facturile.

”Școli, instituții, tot ce există, nu vor putea să reziste. Eu m-am gândit acum ca în toate instituțiile să punem din nou centralele pe lemne. Și mai avem unele centrale pe peleți, dar vorbim iar de investiții mari. Pentru ce? Avem o comună petrolieră și degeaba. Trebuie să ne trezim odată. Toată lumea știe ce s-a întâmplat în trecut cu șmecherașul de Cîțu. Vor ieși oamenii în stradă. Oamenii clocotesc, este o tensiune foarte mare”, a spus primarul Ion Bârcă, la Radio Infinit.

Bârcă mai declară faptul că, după plata facturilor, oamenilor nu le mai rămân bani. ”Trebuie să ne uităm bine ce cetățeanul de rând, nu mai are cum să mai trăiască. Dacă adunăm toate facturile, omul nu mia rămâne cu nimic din salariu sau pensie. Mai trebuie să îți mai iei și mâncare. Ce facem cu pensionarii? Trebuie să se găsească o soluție acum, nu mâine. Avem o țară bogată”, a mai spus Bârcă.

Vizualizări: 7,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: