Romanescu, speriat de facturile la utilități. Ce vrea să facă!

Facturile mari la energia electrică și la gazele naturale încep să-și pună amprenta destul de serios asupra bugetelor instituțiilor publice. Mai mulți primari din județul Gorj au început deja să își facă calcule, iar unii spun că au deja facturi de 2 ori mai mari comparativ cu anul trecut.

Cu aceeași situație se confruntă și Primăria Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu spune că facturile aproape că s-au triplat la energia electrică. Edilul mai declară faptul că încearcă să găsească soluții alternative pentru a mai diminua aceste costuri, anunțând că are în plan să monteze panouri fotovoltaice pe mai multe clădiri publice. De asemenea, pe viitor, autoritățile locale vor să acceseze fonduri pentru realizarea unui megaparc cu panouri fotovoltaice.

”Presiunea este foarte mare. Așa cum bine vedeți, cresc utilitățile. Odată cu acest lucru și bugetul orașului este afectat. Ne uităm la noile prețuri care sunt prezentate pe piață și avem ceva probleme. Dacă până acum bugetul municipiului Târgu Jiu, în privința alocării sumelor, se încadra cam în 10 milioane de lei pe an, acum sumele se vor dubla, cel puțin. Am încercat să găsim soluții împreună cu aparatul de specialitate din cadrul primăriei. Este vorba despre panouri fotovoltaice care să poată asigura individual energia necesară pe care o folosim la anumite clădiri pe care le avem în subordine, fiind vorba despre stadion, sau bazinul acoperit din incinta Complexului Sportiv. De asemenea, luăm în calcul și realizarea unui megaparc fotovoltaic de 20 de hectare, pe fonduri europene. Acesta ar putea fi în zona Ciocârlău. Se anunță o triplare la facturile de energie electrică și gaze naturale”, a spus Marcel Romanescu.

Tot mai multe primării din Gorj au aplicat la un astfel de sistem, cu speranța că doar așa vor scoate mai puțini bani din visteriile instituțiilor pe care le conduc.

Vizualizări: 2,907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: