Primar: Mă rog să găsesc constructori să facă investițiile pentru care am primit finanțare

Cu proiecte de investiții finanțate, stresul nu se termină pentru primarii gorjeni. Edilii se plâng de faptul că nu găsesc firma care să vină localități să realizeze lucrările. Dacă în urmă cu ani, la licitații se înscriau zeci de societăți, acum dacă participe una două, este mare lucru.

În ultimii ani,  în majoritatea comunelor din Gorj, edilii au fost nevoiți să reia licitațiile pentru realizarea investițiilor pentru că nu au fost firme interesate să construiască cu banii oferiți de stat pe diferite proiecte.

Și autoritățile din Turburea se confruntă această problemă. Aici sunt finanțate două proiecte, unul pentru modernizarea iluminatului public și altul pentru asfaltarea unor ulițe prin programul ”Anghel Saligny.”

”Mă rog și sper să găsesc constructori pentru cele două investiții care urmează să le scot la licitație în perioada următoare. Nu putem să realizăm investițiile pentru care avem finanțări că nu găsim firme.  Este o mare problemă cu constructori. Dacă la începutul mandatului meu era bătălie la licitații, se înscriau și câte 20 de societăți, acum dacă vine una e bine, dar de cele mai multe ori suntem nevoiți să reluam procedura”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Edilul a primit și o explicație de la constructori pentru situația în care s-a ajuns. ”Firmele ar lua contractele dar nu au cu cine să le onoreze pentru că nu găsesc muncitori.  De exemplu firma care a câștigat licitația să facă sala de sport din comună, are patru muncitori și ăia indieni. Nu am cu cine să mă înțeleg. Mai are un șef de echipă care e român. S-a ajuns într-o situație disperată. Nu am crezut că o să ajungem să avem bani de investiții și să nu avem cui să-i dăm să ne facă lucrările”, a mai precizat Ion Bârcă. 

Vizualizări: 1,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: