Spital din Gorj cu peste 85% medici tineri

Spitalele din județul Gorj continuă să fie atractive pentru tinerii medici, recent ieșiți de pe băncile facultăților. Dacă în anii trecuți la concursurile organizate de unitățile medicale nici nu se prezentau candidați, acum această problemă a fost eliminată aproape în totalitate. Așa s-a ajuns în situația în care personalul de specialitate, al spitalelor din Gorj să fie format, tot mai mult, din medici tineri.


În Spitalul Orășenesc Novaci, peste 85% din medici sunt tineri aflați la început de carieră.
„Dacă stăm să ne uităm, mai mult de 85%, în unitatea noastră sunt medici tineri. Eu sunt adeptul oamenilor care vor să vină și să construiască, iar pentru asta trebuie să pleci de jos. Am stat de vorbă cu ei și le-am explicat că una este să constate singuri ce are pacientul și alta este doar să fie îndrumat și să i se spună mereu ce să-i facă pacientului. Eu mă bucur că vin, dar sunt tineri, iar așteptările mele sunt de la un an, după ce ajung la noi în unitate. Oricum, s-a dovedit că foarte repede devin rentabili. Vă dau exemplu: Neurologie, Cardiologie, Medicină internă, unde aveam medici, la Medicina internă aveam doi medici, acum avem patru, dar altfel văd lucrurile tinerii, față de colegii mai în vârstă. Ce îmi place foarte mult este că între ei există o foarte bună colaborare”, a afirmat managerul Spitalului Orășenesc Novaci, Emil Grigore, la Accent Tv.

Chiar dacă, în ultima vreme s-au tot făcut angajări, unitatea medicală din Novaci încă mai are nevoie de personal.
„Am mai avea nevoie de anestezist, de medici urgentiști. În afară de locuitorii orașului Novaci, avem pacienți din rândul turiștilor care vin iarna și vara la Rânca. Pentru ei, prima unitate la care se adresează este Spitalul Novaci, iar fluxul este foarte mare. De fiecare dată am încercat să acoperim cât putem de mult nevoile pacientului. Ar mai fi nevoie de personal, în plus, pe radiologie și pe CPU”, a mai afirmat managerul Emil Grigore.

Vizualizări: 3,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: