Primar: Mor oameni în fiecare zi

Situație tot mai complicată și în județul Gorj din cauza îmbolnăvirilor cu SARS-Cov-2. Locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt pentru pacienții infectați și se fac eforturi majore pentru ca bolnavii să fie transportați la alte clinici din țară, unde mai sunt locuri libere și mai pot fi tratați corespunzător. “Mor oameni în fiecare zi. În fiecare zi, secția de ATI este plină”, este situația de la spitalul suport Covid din Gorj.

Spitalul din Târgu-Cărbunești, la fel ca și cel din Târgu Jiu, nu mai are niciun loc liber la Terapie Intensivă pentru bolnavii infectați. „Sunt peste 100 de oameni internați la Târgu-Cărbunești. Mor oameni în fiecare zi. În fiecare zi, secția de ATI este plină. Avem 15 aparate de ventilat. Totul este ocupat”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Orașul este în scenariul galben, dar cazurile se înmulțesc cu fiecare zi. Asta și în ciuda campaniei de vaccinare. În Târgu-Cărbunești, s-au vaccinat, până acum, peste două mii de oameni.

„Trăim un al treilea val la fel de periculos cum a fost valul de la sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, când au fost foarte îmbolnăviri și, din păcate, foarte mulți oameni au cedat în fața acestui virus. Odată cu venirea primăverii, virusul a prins putere și numărul cazurilor crește de la o zi la alta. Se apropie și de noi. Târgu Jiul și încă nouă localități au trecut de pragul de trei infectări la mia de locuitori. Noi avem rata în jur de 1,7. Suntem în scenariul galben. Aseară (n.r. duminică), erau vaccinate 2.300 de persoane. Unele cu rapelul făcut, inclusiv cu ser de la Moderna. Din ce am constatat eu, acest vaccin nu te apără 100% de infectare”, a mai declarat primarul, la Radio Accent.

În tot județul Gorj, vorbim deja de peste 34 de mii de persoane care s-au imunizat anti-Covid până acum. 

Vizualizări: 4,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: