Primar: „Nu putem rata nimic acum. Am stat aproape șapte ani fără finanțări europene“

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj sunt focusate în prezent pe atragerea de fonduri europene, asta după ce timp de șapte ani în localitatea Aninoasa nu a ajuns nici măcar un euro pentru investiții. S-a ajuns în această situație nu pentru că autoritățile locale nu și-ar fi dorit acest lucru sau nu au făcut proiecte. Dar, un control al Direcției de Finanțe a stabilit că banii primiți pe un proiect european nu ar fi fost cheltuiți corect și a fost nevoie de ani de judecată pentru anularea raportului de control. În acest timp, accesul la fonduri a fost blocat.

Ani la rând autoritățile locale din comuna Aninoasa și-au căutat dreptatea prin sălile de judecată până când au avut câștig de cauză, însă prețul plătit pentru acest lucru a fost unul mult prea mare, pentru că în tot acești ani localitatea nu a putut accesa bani europeni.

Primarul din comuna Aninoasa, Ilie Petroi, încearcă acum să recupereze tot timpul pierdut pentru dezvoltarea localității. ”Urmează să dăm drumul la proiecte pe fonduri europene. O să atacăm acum orice măsură de finanțare pentru a aduce bani europeni în Aninoasa. Acum lucrăm la un proiect pentru reabilitarea primăriei și la altele pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Acum trebuie să ne pliem atât pe nevoile comunității, dar și pe măsurile de finanțare”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Și, ca să fie sigur că nu va rata nici un proiect, primarul din Aninoasa a trimis la specializare un funcționar din cadrul primăriei, care se va ocupa să aducă bani europeni în comună.

”Nu putem rata nimic acum. Am stat aproape șapte ani fără finanțări europene și acum nu ne putem permite să greșim undeva. De aceea am trimis un angajat la cursuri de perfecționare pentru accesarea fondurilor europene”, a mai spus Petroi.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: