Drumul expres Craiova - Târgu Jiu va aduce un plus localităților tranzitate

Drumul expres începe să prindă contur, chiar dacă deocamdată doar pe hârtie. La finele lunii martie a fost aprobat certificatul de urbanism de către Consiliul Județean Gorj pentru drumul care va lega Craiova de Târgu-Jiu și care va trece prin localitățile Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Săulești, Vladimir, Bărbătești, Jupânești, Târgu-Cărbunești, Scoarța și Dănești.

Primarii din aceste localități așteptă cu nerăbdare ziua în care vor începe lucrările, dar își pun mari speranțe pentru când drumul expres va deveni funcțional.

”Drumul acesta este proiectul de suflet al domnului Weber, iar pentru noi va fi gura de aer mult așteptată. Este cea mai mare realizare pentru județul Gorj, iar pentru noi este un plus valoare adus comunităților. Acum drumul expres nu mai înseamnă doar vorbe. Este realitate. Am dat deja certificatele de urbanism și totul este cât se poate de real. Este un lucru extraordinar pentru că o să avem o legătură cu Craiova, cu aeroportul, pentru că asta însemnă investitori și implicit dezvoltarea comunei și a județului”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea

Și pentru primarul din comuna Aninoasa, localitate privată mulți ani de obținerea fondurilor europene, drumul acesta însemnă o bunăstare economică. ”Este un lucru deosebit. Eu consider că această oportunitate aduce un plus situației economice din comună. Ne ajutăm enorm pentru că noi în zonă nu aveam decât o rețea de drum județean. Pentru viitor, drumul expres va conta foarte mult”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Va fi un drum de mare viteză, cu două benzi pe fiecare sens.

Vizualizări: 6,191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: