Alimente ținute pe jos. Magazine amendate!

Inspectorii sanitar-veterinari au desfășurat, la începutul lunii aprilie, aproape o sută de controale în mai multe unități din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor. Reprezentanții DSV au găsit și nereguli, drept pentru care au dat amenzi de aproape 50 de mii de lei. Mai multe magazine au fost sancționate pentru că aveau alimente și băuturi depozitate direct pe jos.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale reprezentând un avertisment scris și 12 amenzi în cuantum de 49.100 lei, unor operatori ori persoane fizice din Crasna, Dragotești, Drăguțești, Hurezani, Licurici, Novaci, Rovinari, Târgu-Jiu și Turceni, după cum notează DSV Gorj într-un comunicat de presă.

Șoferul unei autoutilitare a fost amendat pentru transportul produselor alimentare congelate cu un mijloc de transport pentru care nu a prezentat procesul-verbal de efectuare a dezinfecției.

Patru farmacii veterinare au fost amendate cu câte 1.000 de lei pentru că au eliberat produse medicinale fără rețetă. Cu 1.200 lei a fost amendat proprietarul unei exploatații non-profesionale de animale, pentru vânzarea de animale fără documente.

De asemenea, două magazine alimentare au fost sancționate cu câte 1.200 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare (băuturile alcoolice și răcoritoare îmbuteliate erau așezate direct pe paviment).

Alte două magazine au fost amendate cu câte 10 mii de lei pentru mai multe nereguli constatate de inspectorii DSV: nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor la manipularea și depozitarea produselor alimentare (carne de pasăre, produse făinoase și zaharoase) si pentru că personalul lucrător nu deține echipament de lucru.

Tot câte 10 mii de lei au primit amendă două depozite de furaje, pentru depozitarea în condiții necorespunzătoare a unor produse pentru nutriția animalelor destinate comercializării.

Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: