Vrea să redeschidă un ștrand lăsat în paragină

Autoritățile locale din Motru vor să redeschidă în această vară ștrandul din oraș, lăsat în paragină. Obiectivul a fost realizat în urmă cu aproximativ 7 ani și nu a funcționat decât trei ani, după care s-a pus lacătul pe el, pe motiv că ar genera pierderi la Direcția Publică Motru, care îl are în administrare. Primarul din Motru vrea ca în această vară ștrandul să fie funcțional.

Un prim pas în acest sens a fost deja făcut. De la bugetul local a fost alocată suma de 65.000 de lei pentru a se face hidroizolația corpului administrativ.

„Vreau să vă spun că, pe vremea când eu eram la Direcția Publică Motru, ștrandul a funcționat două veri, în 2015-2016, și cred că un an pe vremea când domnul Gigel Jianu era primar, după care a fost lăsat în paragină, pe motiv că ar genera pierderi. Noi încercăm acum să salvăm acest obiectiv și să îl facem funcțional. Am alocat de la bugetul local 65.000 de lei pentru hidroizolația corpului administrativ care a început să se degradeze”, a declarat primarul Cosmin Morega.

Restul lucrărilor de care ar mai fi nevoie ca ștrandul să poată funcționa vor intra în atribuțiile Direcției Publice Motru. ”S-a ajuns în această situație din cauza administrării precare a ștrandului, pentru că Direcția Publică Motru a primit totul nou și trebuia să întrețină investiția. Au închis-o pentru că ar fi adus pierderi, dar se vede clar că nu a fost întreținut și de aceea au ieșit ciuperci prin terenul sintetic, iar gazonul a dispărut din cauza buruienilor. Întreținerea nu însemna numai bani, ci și muncă, dar și o mână de bun gospodar. Direcția Publică Motru trebuie să se ocupe să pună ștrandul în funcțiune până la vară, va trebui să remedieze urgent deficiențele constatate și anume mucegai, tencuială picată, igienizare bazine, bănci rupte, gazon neîngrijit, teren sintetic degradat, mizerie etc., dar să trimită și la cursuri salvamarii. Eu când am plecat de acolo erau patru salvamari”, a mai spus Morega.

Autoritățile locale din Motru dau asigurări că tinerii din oraș vor putea veni aici să se răcorească și să-și petreacă timpul liber.

Galerie foto




Vizualizări: 4,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: