Primar: Vreau să fac un referat pe care să-l susțin în parlament

Un primar din Gorj este decis să meargă în parlament, pentru a susține acolo necesitatea ca Baza de tratament care aparține Complexului Energetic Oltenia să treacă la Primăria Săcelu.

Gheorghe Dumitrelea este la primul mandat și nu s-a lovit încă de parlamentarii care, deși au promis marea cu sarea în campania electorală, spun acum că nimic nu e de competența lor.

Dumitrelea vrea să ceară sprijinul parlamentarilor pentru ca Baza de Tratament de la Săcelu să treacă de primărie. Pentru CE Oltenia, baza este doar o sursă de costuri, pe când primăria ar putea accesa fonduri cu care să o reabiliteze și să atragă astfel mai mulți turiști.

Primarul de la Săcelu vrea să dezbată această problemă cu toți factorii de decizie din acest județ, dar și să expună problema în Parlament. ”Această ideea e mea vreau să o discut și aici pe plan local cu parlamentarii, cu cei din conducerea Consiliului Județean, dar și cu domnul Burlan. Vreau să fac și un referat pe care să-l susțin în Parlamentul României, ca să se ia o măsură în acest sens. Trebuie să se înțeleagă clar faptul că, prin preluarea de la CEO a bazei de tratament, se pot crea locuri de muncă și se aduce un venit la bugetul local din Săcelu, pe lângă beneficiile pe care le avem pe linie de turism. Dacă cei de la CEO erau cât de cât interesați de baza de tratament puteau sugera minerilor să vină aici la tratament în baza tichetelor de vacanță”, a declarat Gheorghe Dumitrelea.

Autoritățile locale au în plan să o modernizeze cu fonduri europene nerambursabile sau să o concesioneze unui investitor care să o modernizeze.

Staţiunea balneară este cunoscută înca din timpul romanilor. Localitatea este bogată în izvoare cu ape minerale sulfuroase, clorurate, iodurate, bromurate, sodice, hipotone şi hipertone.

Staţiunea dispune de o bază de tratament, având instalaţii pentru băi în cadă cu apă minerală, împachetări cu nămol, împachetări cu parafină, electroterapie, băi galvanice, duş subacval, duş scoţian, aerosoli, masaj, săli de gimnastică medicală.

La acestea se adaugă instalaţiile pentru ungeri cu nămol, băi în aer liber în cele patru bazine cu apă minerală rece şi ştrandul pentru aerohelioterapie.

Vizualizări: 2,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: