Sfaturi de la primarii „de profesie“ pentru cei aflați la primul mandat

Primarii gorjeni cu mai multe mandate la activ își amintesc cum erau ei la primul mandat și au fost de acord să le ofere câteva sfaturi celor aflați la început de drum.

Primarul din localitatea Cătunele are experiența necesară pentru a oferi sfaturi colegilor aflați la primul mandat. ”Trebuie să fie curajoși și responsabili pentru că le va fi greu și vor fi demoralizați de angajații vechi din primărie. Să aibă încredere în ei și să nu asculte de birocrați. Eu nu am avut acest curaj și de aceea nu m-am făcut așa remarcat și cunoscut în zonă. Chiar dacă am avut și am idei de viitor, de perspectivă, idei tinerești, fac parte dintr-un stat obez”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Și la primarul din Slivilești ajung disperați primari care au câștigat în toamnă primul mandat și care nu au mai făcut administrație publică. ”Eu le spun să fie foarte atenți, că este vorba aceea din popor ”să nu semneze ca primarul”. Eu am făcut asta o dată în 16 ani și m-a costat scump. Am doi primari începători aici la mine în zonă și se plâng că nu mai pot, că-și dau demisia și le-am explicat clar că nu mai este cum era pe vremea primului meu mandat când preotul, primarul și polițistul făceau legea și conduceau comuna. Eu le spun în primul rând să organizeze primăriile. Și mie mi-a fost greu să fac niște oameni la înțeleagă faptul că muncesc pentru stat, nu la stat. Când am venit îmi ziceau că primarii nu au fost buni, dar de fapt erau buni, dar ascultau de funcționari și nu au știut să formeze primăria. Asta este secretul”, povestește Sorin Bucurescu.

Primarul din Bengești-Ciocadia le recomandă colegilor aflați la primul mandat să-și respecte promisiunile, că altfel după patru ani vor pleca acasă. ”Eu le tot spun să fie serioși și să depună eforturi să facă treabă în comună. Este important să nu facă diferențe între cetățenii care cred că i-au votat și care nu. Dacă respectă asta, peste patru ani vor câștiga cu brio, dacă nu, vor pleca acasă”, susține Victor Geogia.

Vizualizări: 946

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: