Weber vrea să afle care este planul B

Parlamentarii din Gorj încep să ia în calcul posibilitatea ca planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia să nu fie aprobat de Comisia Europeană. Anul trecut, în campanie electorală, doar liderul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, avertiza asupra acestui risc.

Acum, după ce Comsia Europeană a anunțat „o investigație aprofundată” la CE Oltenia, parlamentarii încep să se agite. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, cere companiei din Gorj să spună care este planul B, dacă tot a ținut la secret planul de restructurare care acum ar putea fi respins. "Planul de restructurare (altminteri ținut multă vreme la secret de Guvernul PNL, care s-a încăpățânat să nu colaboreze cu nimeni la întocmirea lui) este aspru criticat de Comisia Europeană. Această poziție a organismului european coincide cu nenumăratele semnale de alarmă trase în ultimul an, nemaivorbind de faptul că Memorandumul lăsat de PSD prevedea cu totul alte soluții pentru salvarea CEO. În aceste condiții, devine extrem de legitimă întrebarea pe care noi, cei din Gorj, am tot pus-o Guvernului: există un Plan B, alternativ, pentru CE Oltenia, în cazul în care Comisia Europeană va respinge actualul Plan de restructurare?", a scris Weber pe pagina de socializare. 

În plină campanie electorală, Weber spunea că nici nu vrea să se gândească ce ar însemna respingerea planului de restruturare. "Cel mai negru scenariu, la care nici nu vreau să mă gândesc, este respingerea acestui plan de restructurare. Nu aș vrea să comentez care sunt consecințele, pentru că nu vreau să mă gândesc la așa ceva”, declara Weber la jumătatea lunii noiembrie 2020.

Tot în noiembrie, Ivăniși, atunci candidat la Camera Deputaților, spunea că primul și cel mai negru scenariu ar presupune lichidarea companiei, dacă planul de restructurare trimis Comisiei Europene nu va fi aprobat. Dezvăluirile lui Ivăniși au provocat atunci o reacție a președintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, reales între timp deputat. "Intruducerea unor subiecte panicarde în legătură cu ce se va întâmpla peste 10-15 ani de acum încolo sunt doar subiecte de campanie”, spunea Vîlceanu, deși Ivăniși vorbea de o lichidare într-un termen foarte scurt.

Deocamdată nu se știe dacă planul de restructurare va fi aprobat sau nu, dar faptul că acesta a fost trimis la Comisia Europeană în august 2020, iar în februarie 2021 a fost anunțată o investigație, deși se aștepta aprobarea, este de rău augur. (A.A.)

Vizualizări: 2,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: