Primari nemulțumiți de împărțirea banilor pe situații de urgență

Supărare mare în rândul primarilor din comunele județului Gorj, grav afectate de viituri anul trecut. Edilii sunt nemulțumiți de felul în care Guvernul a împărțit banii pentru situații de urgență, dar mai ales de felul în care a fost gestionată situația la nivelul județului. În timp ce de la Guvern vin doar informații că nu mai sunt bani pentru despăgubiri, edilii se uită cu groază la dezastrele din comunele pe care le conduc.

Printre localitățile cele mai afectate de viituri la nivelul județului Gorj se numără Padeș, Tismana, Runcu, Peștișani și Telești. Primarii de aici așteaptă cu nerăbdare sprijin financiar de la Guvern pentru repararea pagubelor produse de apă, numai că banii s-au cam terminat.

De exemplu, pagubele din comuna Peștișani au fost evaluate la 1.300.000 de lei și aici nu a ajuns niciun ban. Cosmin Pigui este foc și pară că nu a primit sprijin financiar și explică și de ce s-a ajuns aici. ”De la Guvern ni s-a spus clar că nu mai sunt bani. Comuna Peștișani a fost în zonele cele mai afectate și nu am primit niciun leu pentru situații de urgență și șansele sunt slabe. Nu ne rămâne decât să facem cu bani de la bugetul local, care și așa este cum este. Pagubele la Peștișani au fost evaluate la 1.300.000 de lei, iar cei de la Prefectură ne-au spus să face expertizele bune, a fost de lucru mai mult la ele, în timp ce se trimiteau la Guvern situațiile mai simple. Așa a ajuns Guvernul să finanțeze cazurile ușoare, iar pentru cele grave nu mai sunt bani. S-a greșit și de la Prefectura Gorj, care a pistonat primarii să trimită repede documentația, numai că la noi situația fiind mai gravă a durat”, a explicat Pigui.

Și primarul din comuna Padeș este supărat pe modul în care Guvernul a gestionat aceste situații de urgență de la nivelul județului Gorj. ”Noi încă sperăm ca Guvernul să trateze cu seriozitate aceste probleme din teritoriu. Mai mult decât atât, ar trebui să prioritizeze puțin problemele, iar situațiile de urgență să fie urgente și rezolvate a doua zi Noi avem o evaluare a pagubelor de 17.000.000 de lei și nu am văzut un leu. S-a făcut documentația cu specialiști, dar degeaba, că nu am văzut bani până acum. Guvernații nu sunt capabili să ne dea nici aceste sume pe situații de urgență, ce pretenții să mai avem la altceva”, a declarat Mihăiță Troacă, primar.

Vizualizări: 980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: