A treia grădiniță cu program prelungit și o creșă nouă vor fi realizate într-o comună din Gorj

Autoritățile locale din comuna gorjeană Bălești lucrează la două proiecte îndrăznețe pentru comunitate. Vorbim de realizarea celei de-a treia grădinițe cu program prelungit în satul Cornești, dar și o creșă în satul Bălești. Pentru ambele investiții, primarul Mădălin Ungureanu speră să obțină finanțare europeană.

Grădinița cu program prelungit va funcționa în clădirea unde este acum grădinița cu program normal din Cornești. ”Ne dorim aici o grădiniță nouă, după standarde europene. Mai exact, vrem să facem o grădiniță cu program prelungit, cea de-a treia din comună, pentru că mai avem astfel de unități pentru preșcolari la Ceauru și Bălești. Actuala grădiniță nu arată foarte bine, pentru că este și foarte veche. Acum lucrăm la proiect, ca și valoare estimată, investiția se ridică la aproximativ 200.000 de euro”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Și o școală veche din comună, care și-a închis porțile de un deceniu, va fi transformată în creșă. ”Vream să schimbăm destinația acestei școli vechi din Bălești, care nu mai funcționează de mai bine de zece ani, în creșă. Nu avem așa ceva în comună și ne-am gândit să venim în sprijinul părinților. Școala este foarte veche, din păcate a fost închisă pentru că nu mai erau elevi și noi am mai întreținut-o, dar am zis să folosim spațiul, că este păcat”, a mai spus primarul din Bălești.

Autoritățile locale din comuna Bălești speră să obțină finanțare europeană pentru cele două proiecte, dacă nu, se încearcă la Compania Națională de Investiții.

Vizualizări: 2,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: