Primar: Dacă se rupe drumul, rămânem izolați

O porțiune de câțiva kilometri de drum care face legătura cu Rovinari sau Târgu Jiu a devenit un adevărat coșmar pentru șoferii din Negomir și Fărcășești. Tronsonul de drum ține de Complexul Energetic Oltenia, însă, din păcate, acesta nu a mai fost întreținut de mult timp, iar șoferii se plâng de faptul că își distrug mașinile.

Consiliul Județean Gorj a încercat să preia tronsonul de drum de 4 kilometri, însă compania energetică s-a opus. Primarul din Negomir, Tudor Oiță, spune că oamenii și-au rupt spoilerele și și-au spart băile la mașini.

”Din păcate, atunci când s-a vrut transformarea în drum județean, compania nu a dorit acest lucru. Drumul s-a degradat, sunt probleme, alunecări de teren și rupturi. O să se intervină de săptămâna viitoare. Din august anul trecut se chinuim să rezolvăm această problemă cu o denivelare. Acolo oamenii și-au spart băile, și-au rupt spoilerele. Am înțeles că s-a ținut licitația, iar de săptămâna viitoare se va remedia. Nu arată tocmai bine drumul”, a spus primarul Oiță, la Radio Infinit.

Acesta se teme că vor putea rămâne oameni izolați în cazul în care drumul se va surpa. ”Nu am înțeles politica CEO. Ei trebuie să-l întrețină. Solicitări am tot făcut să ni-l predea, dar nimic. Este vorba despre circa 4 kilometri care este singura legătură cu orașul Rovinari sau Târgu Jiu. Mai sunt și alunecări de teren, iar dacă drumul cedează, putem să rămânem izolați. Lumea ar putea să ocolească 50 de km pentru a ajunge la Rovinari, de exemplu. Sperăm să se rezolve problema”, a mai spus primarul din Negomir.

Vizualizări: 1,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: