Primăria care a dat CNAIR în judecată. Câți bani primește!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să plătească primăriei din Bumbeşti-Jiu aproximativ 63.000 de lei. S-a ajuns în această situaţie după ce autorităţile locale au acţionat în instanţă compania care nu a realizat pe o porţiune din drumul naţional rigole de scurgere pentru apă.

Decizia Tribunalului Gorj nu este una definitivă. Dacă în primă instanţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avut câştig de cauză, reprezentanţii primăriei din Bumbeşti Jiu au făcut apel, care a fost admis de magistraţii gorjeni.

Compania are termen 30 de zile pentru a formula recurs. "Este vorba de un litigiu mai vechi pe care primăria îl are cu această companie. Atunci când a fost reabilitat DN66, pe o porţiune de drum nu s-au făcut rigole de scurgere şi toată apa de pe carosabil se strângea pe o stradă din Bumbeşti-Jiu, mai exact în faţa spitalului. Noi, când am asfaltat străzile din oraş, am prins şi această lucrare, am făcut-o cu bani de la bugetul local şi acum vrem să ne recuperăm banii", a precizat Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti-Jiu.

Litigiul este de mai bine de 3 ani, timp în care edilul din Bumbeşti-Jiu nu s-a gândit niciun moment la faptul că instituţia pe care o conduce nu va avea câştig de cauză. "S-a dovedit că am avut dreptate. Era vorba de 100 de metri de rigolă de scurgere, care nu a fost în proiect, dar care trebuia făcută. Apa de pe DN 66 nu avea unde să se scurgă în acea zonă. Instanţa a înţeles şi a făcut dreptate. Nu vrem decât să ne recuperăm banii pe care i-am cheltuit de la bugetul local şi să facem altceva cu ei", a mai spus Constantin Bobaru.

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: