Vor să facă o hartă a gunoaielor din Gorj

După ce au lansat un număr de urgență pentru gunoaie, cei de la Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor Gorj au anunțat următoarea acțiune pe această linie. Vor să lanseze o hartă interactivă unde oricine să bifeze zonele cu probleme din județul Gorj, urmând să fie organizate apoi acțiuni de igienizare acolo.

Ideea îi aparține lui Luis Popa, directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor Gorj, și va fi pusă în aplicare în acest an.

Inițiatorii își doresc să fie ajutați de gorjeni să găsească toate zonele vulnerabile și, mai apoi, să le scape de gunoaie. „Avem în plan să realizăm o hartă interactivă a județului Gorj, unde oricine poate să sesizeze o zonă cu probleme, să o bifeze pe hartă, să ne spună unde sunt gunoaie. Proiectul se numește „Gorjul nu are nevoie de gunoaie. Haideți să scăpăm de ele”. Este, la fel, o acțiune în care ne bazăm pe implicarea cetățenilor care își doresc un mediu mai curat și mai sănătos”, a spus Luis Popa.

De altfel, angajații de la acest Serviciu au început anul cu multe acțiuni de ecologizare mai ales după ce au primit mai multe sesizări din județ. „Am pus, de asemenea, la dispoziția gorjenilor și un număr de telefon, unde ne pot scrie pe Whatsapp și ne pot semnala zonele cu deșeuri. Am primit, de când am lansat aplicația, zeci de mesaje, de sesizări. Am și făcut foarte multe deplasări în teritoriu, am făcut acțiuni de ecologizare și oamenii ne-au mulțumit. Ne dorim să fie un fel de Poliție a gunoaielor ca să descurajăm oamenii să arunce toate deșeurile la întâmplare, la marginea orașelor, pe albiile râurilor”, a mai spus Luis Popa. (A.A.)

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: