Investiţii de milioane de euro la spitalul din Târgu-Cărbuneşti

Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti va intra în reabilitare. Este vorba de două proiecte în valoare totală de 3.000.000 de euro, prin care se va extinde ambulatoriul integrat al unităţii spitaliceşti, dar vor fi modernizate şi dotate cu aparatura necesară şi trei secţii din cadrul spitalului.

Primul proiect, cel în valoare de 2.000.000 de euro, este finanţat prin ADR Sud-Vest Oltenia. "Cu aceşti bani o să extindem, o să modernizăm şi o să dotăm cu aparatura medicală necesară ambulatoriul spitalului din Târgu-Cărbuneşti. Mai exact se construieşte un etaj şi se vor face cabinete noi, iar cele existente se reabilitează şi se dotează. Noi suportăm din bugetul local 2% din valoarea proiectului. Lucrarea se va scoate la licitaţie în luna februarie şi cel mai probabil în august vor începe lucrările", a precizat primarul din Târgu-Cărbuneşti, Dănuţ Birău.

Cel de-al doilea proiect este în valoare de 1.000.000 de euro şi este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, iar primăria contribuie cu aproximativ 77.000 de lei. Se vor consolida şi moderniza secţiile de cardiologie, pneumologie şi medicină internă şi se va face dotare cu aparatură medicală.

Lucrările încep în luna iulie, a mai spus Dănuţ Birău.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: