Primăria face cumpărături pentru persoanele vârstnice

Angajați din subordinea Primăriei Târgu Jiu au sărit în ajutorul cetăţenilor care nu se pot deplasa la cumpărături din varii motive. Fie că sunt bolnavi, fie că le este teamă de infectarea cu noul coronavirus, salariaţii fac piața pentru oameni.

Angajaţii de la Direcţia Publică de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu merg la cumpărături pentru cetăţenii cu nevoi speciale. Cei care nu se pot deplasa pentru strictul necesar de zi cu zi apelează la salariaţii primăriei, iar aceştia întocmesc o listă cu produsele dorite de oameni. După ce apelul este preluat, salariaţii pornesc spre domiciliul persoanelor, iau lista finală de la cetăţeni și banii, iar mai apoi  pleacă la cumpărături.

”Noi le luăm prin telefon comanda. O echipă formată din doi specialişti din cadrul Direcţiei de Protecţie Socială se deplasează la domiciliul persoanelor vârstnice, preiau lista şi bănuţii şi apoi în proximitatea domiciliului efectuăm cumpărăturile”, a spus Camelia Rusta, directorul centrului Magnolia.

Angajaţii spun că sunt multe persoane care apelează la astfel de servicii. ”Chiar persoane care nu sunt neapărat singure, dar care au copii şi sunt antrenaţi în alte activităţi şi mai neglijează puţin părinţii”, a mai declarat Camelia Rusta.

Virgil are 72 de ani şi apelează tot timpul la astfel de servicii pentru a-i cumpăra alimente şi medicamente. ”Îmi ajung 6-7 zile. Numai pâine trebuie să mai cumpăr, că pâinea se strică dacă o ţin mai mult. Nu am mai ieşit demult. (De când a început pandemia?) Da. De aproape 3 ani, cred”, spune bătrânul.

Târgujianul a mai declarat faptul că nu s-ar putea descurca de unul singur. ”Au venit şi de două ori pe săptămână când este cazul. Sunt tare mulțumit. Mă ajută tot timpul. Sunt de cele mai multe ori singur și nu mă pot descurca fără ajutorul dumnealor. Vin tot timpul și îmi cumpără tot ce am nevoie”, a mai spus Virgil.

Ideea de a ajuta cetăţenii a pornit în perioada stării de urgenţă, iar de atunci salariaţii Primăriei Târgu Jiu fac săptămânal cumpărături pentru cei care au nevoie de ajutor.  

Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: