Primăria şi-a luat vidanjă şi curăţă subsolurile blocurilor

O mare problemă ridicată de locuitorii oraşului Rovinari ţine de subsolurile blocurilor. Sunt locuri pline de mizerie care nu au fost curățate de ani buni. Pentru a scăpa de mirosuri și de apa de la subsoluri, autorităţile anunță că au cumpărat o vidanjă și vor face curățenie după ce va fi gata și stația de epurare din oraș.

“Sper să rezolvăm şi problema subsolurilor. Orașul are problema asta. Acum semnăm contractul cu vidanja. O să luăm vidanja noastră și o să începem să curăţăm toate aceste subsoluri. Fiind cu staţia de epurare în lucru, dacă mă apucam să scot mizeria, veneau măscăricii şi îmi făceau reclamaţie și mă întrebau unde o duc”, a transmis, la un post local de televiziune, primarul Robert Filip. Măscărici este eticheta pe care Filip le-a pus-o unor consilieri locali ai PNL.

Pentru vidanjă, autorităţile au cheltuit 200 de mii de euro din bugetul local, sumă la care s-au adăugat bani de la Grupul de Acțiune Locală din care face parte primăria. „Vidanja a costat 270 de mii de euro. Sunt luați de la GAL vreo 70 de mii de euro și 200 de mii au fost din bugetul local. Vom duce dejecţiile la staţia de epurare. Noi am mai intervenit în 5 blocuri. Mai avem să facem contract cu 8 blocuri, cu o societate care are aspirator să poată curăţa”, a dat asigurări Filip. (M.M.)

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: