Zece hectare de teren din Târgu Jiu, folosite gratuit de Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova folosește de ani buni o suprafață de zece hectare de teren situate pe raza municipiului Târgu Jiu, din patrimoniul primăriei, pentru activitatea de cercetare. Universitatea craioveană deține niște clădiri pe terenurile respective, care sunt situate în Preajba, iar ultimul contract de comodat a fost încheiat în luna februarie 2010.

Până acum, municipalitatea nu a încasat un leu de la universitatea doljeană pentru folosința terenului. Contractul de comodat va expira în data de 25 februarie, iar Universitatea din Craiova a solicitat o prelungire a contractului de comodat cu încă 5 ani.

Solicitarea universității, de atribuire în folosință gratuită a celor 10 hectare, va fi suspusă aprobării Consiliului Local din data de 25 februarie. ”Există deja un contract adiționat în anii trecuți cu cele 10 hectare. Contractul expiră în februarie și tocmai asta a fost ideea, să îl prelungim. E un teren pe care îl folosesc pentru activitatea lor de cercetare. Noi doar prelungim un contract pe care l-au avut. Ținând cont de faptul că este o universitate puternică la nivelul Olteniei, nu putem pierde legătura. Noi încercăm să ajutăm și Universitatea ̎Constantin Brâncuși ̎, dar și Universitatea din Craiova, care nu are activitate numai pe raza municipiului Târgu Jiu”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: