Strada Pandurilor, la Padeș. Nomenclatorul comunei, aprobat

Administrația locală din comuna gorjeană Padeș a realizat și aprobat nomenclatorul stradal, cu numele străzilor și imobilelor pentru fiecare din satele comunei. Astfel, fiecare stradă și uliță a primit un nume. Șoseaua principală din Padeș, adică drumul județean care traversează localitatea, se va numi de aici înainte Strada Pandurilor.

Prin realizarea nomenclatorului stradal, fiecare imobil a primit un număr, iar străzile și ulițele, care acum au devenit alei, au primit un nume.

Până aici, nicio stradă din interiorul satelor nu avea o denumire. De întocmirea documentației s-au ocupat funcționarii primăriei, iar procesul a fost demarat în toamna anului trecut. ”Ajută foarte mult, pentru că există o aplicație electronică prin care, prin satelit, găsești omul exact la numărul și strada respectivă. În alegerea denumirilor, am ținut cont de denumirea populară, iar la altele le-am dat denumiri noi, după nume de flori, ce era prin zonă, lalele, salcâmi, trandafiri”, a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș.

Autoritățile locale din Padeș și-au dorit ca artera principală din comună să poarte denumirea de strada ”Tudor Vladmirescu”, dar pentru asta aveau nevoie de un aviz de la Direcția de Cultură. În aceste condiții, au denumit-o strada Pandurilor. Este vorba de drumul județean din satul Apa Neagră până la Valea Mare.

Nomenclatorul stradal cu denumirea străzilor din satele componente ale comunei Pades a fost aprobat în sedința ordinară a Consiliului Local Pades, din data de 21 februarie. Urmează ca documentația să fie transpusă în format electronic, după care să fie introdusîntr-o aplicație.

Primăria va trebui însă să realizeze indicatoare pentru fiecare din stradă și străduță din satele componente. Cum și numărul imobilelor s-a schimbat, cetățenii vor trebui să-și schimbe actele de identitate. Autoritățile locale spun că localnicii nu trebuie neapărat să-și schimbe buletinele înainte de expirare, decât în situații precum cea privind încheierea unui contract de vânzare-cumpărare.

Vizualizări: 828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: