Primăria Târgu Jiu a preluat Casa de Cultură

Primăria Târgu Jiu a câştigat Casa de Cultură a Sindicatelor. Administraţia locală a fost singurul ofertant la licitaţia organizată luni, 14 mai, de către firma de lichidare judiciară Consulting Company. Suma cu care primăria a achiziţionat Casa de Cultură este de 3,8 milioane lei. „Casa de Cultură a fost adjudecată de primărie. Aşteptăm finalizarea procedurii. Lichidatorul trebuie să depună documentele către instanţa de judecată pentru finalizarea procedurii. Preluarea mai durează. Să sperăm că nu vor mai apărea contestaţii”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Municipalitatea are în plan să facă reparaţii de îndată ce imobilul va intra în patrimoniul oraşului. „Prin redobândirea de către municipalitate a Casei de Cultură se creează premisele organizării unor evenimente culturale de amploare, urmând a se asigura suportul pentru paleta de activităţi culturale moderne. Îmi propun ca, după finalizarea procedurilor legale de achiziţionare, să iniţiez de urgenţă elaborarea documentaţiei de reabilitare a imobilului, astfel încât să redau, într-un termen cât mai scurt, utilitatea acestui obiectiv”, a conchis primarul Romanescu.

În 2015, sala de spectacole a fost închisă de pompieri pentru că nu respecta normele de siguranță la incendii. Sala are o capacitate de 800 de locuri.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: