Florescu nu s-a lămurit despre soarta primăriţei din Stoina

Reprezentanţii Prefecturii Gorj nu ştiu ce măsuri să ia în ceea ce-o priveşte pe primăriţa comunei Stoina, Ioana Buşe, condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Primăriţa a fost trimisă în judecată împreună cu un angajat din subordinea sa, dar şi cu doi soţi din Craiova, patroni ai unei firme, care au arendat terenuri în localitate pentru a încasa subvenţii APIA. O parte din acte au fost falsificate, scopul fiind obţinerea de subvenţii. Sentinţa dată vineri, 11 mai, de Curtea de Apel Craiova, în dosarul de corupţie este definitivă.

Întrebat despre acest caz, prefectul Ciprian Florescu a dat un răspuns alambicat. „Noi suntem acum în postura de a aştepta comunicarea pentru a vedea exact detaliile acestei hotărâri definitive. În funcţie de ce scrie pe comunicarea respectivă, pentru că există posibilitatea să-i fie interzise anumite drepturi, exercitarea funcţiei pe o perioadă de încercare, sunt detalii pe care trebuie să le cunoaştem, în aşa în fel încât cei de la Serviciul Juridic să purceadă la procedura care se impune în vederea finalizării acestei situaţii”, a declarat Ciprian Florescu.

Sentinţa instanţei este clară. „Înlătură dispoziţiile privind achitarea inculpatei Buşe Ioana. (…) Dispune condamnarea inculpatei Buşe Ioana la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. (…) Dispune condamnarea inculpatei la pedeapsa de 3 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei, urmând ca aceasta să execute pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin 1 lit. a teza a II a, lit. b şi lit. c (interzicerea dreptului de a desfăşura o activitate de natura celei de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii). (…). Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni”.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: