Primăria Târgu Jiu, reclamată la Avocatul Poporului

Problemele de la Complexul Sportiv Municipal, acolo unde săptămânal se dispută câteva zeci de jocuri de copii şi juniori la fotbal, au fost reclamate la Avocatul Poporului. Părinţii copiilor au reclamat faptul că juniorii se echipează în aer liber şi nu au nici măcar toalete publice, în condiţiile în care s-a construit un stadion nou la Târgu Jiu şi o sală de sport modernă.

Avocatul Poporului a solicitat un răspuns Primăriei Târgu Jiu referitor la aspectele semnalate în presa locală cu privire la condiţiile improprii pe care primăria le oferă grupelor de copii şi juniori cărora le-a dat aprobarea să efectueze antrenamente şi să dispute meciuri pe terenul sintetic amenajat de clubul Pandurii Târgu Jiu. Prin adresa numărul 621 din 21 octombrie 2021, Avocatul Poporului întreabă primăria locală de ce nu se oferă şi vestiare corespunzătoare juniorilor şi condiţii minime pentru spectatori la terenul sintetic, acolo unde gardurile şi zidurile clădirii AJF Gorj sunt transformate în toalete publice la fiecare meci.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local primăria a impus şi taxe pentru aceste meciuri dar nu oferă nici măcar acum, la peste o lună de la reclamaţia făcută de părinţii copiilor condiţii minime pentru aceştia. Nici o grupă de juniori nu a putut folosi vreodată vestiarele de la Stadionul Municipal, nici măcar atunci când acolo nu se dispută jocuri oficiale ale echipelor de seniori. Acestea stau închise şi câte două săptămâni când cele două echipe locale au meciuri programate în deplasare, asta deşi stadionul a fost o investiţie a Guvernului României, prin Compania Naţională de Investiţii, pentru comunitatea locală, şi în mod special pentru echipa locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Din păcate nici un junior de la Pandurii nu a văzut până acum nici măcar cum arată vestiarele din stadion, nu mai vorbim de folosirea acestora. În aceeaşi situaţie se află şi cele de la Sala Sporturilor, care stau închise dacă echipele clubului primăriei, CSM Târgu Jiu, nu au meciuri sau antrenamente. Asta deşi nu există nici un document care să prevadă că în sală au acces exclusiv, şi gratuit, doar echipele acestui club. Rareori, după apariţia în presă a dezvăluirilor referitoare la situaţia penibilă de la terenul sintetic, din luna octombrie, şi la intervenţiile repetate ale directorului Liceului cu Program Sportiv, s-a mai permis ocazional, accesul unor grupe de juniori ale LPS Târgu Jiu în vestiarele de la Sala Sporturilor, în week-end.

Din păcate, deşi ar avea posibilitatea, Primăria Târgu Jiu nu a instalat nici măcar acum, la două luni de la sesizarea Avocatului Poporului, o toaletă publică mobilă cum sunt cele pe care le amplasează la diferite evenimente cu public în aer liber.

Vizualizări: 2,363

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: