Primăria Turburea îşi cumpără buldoexcavator

Consiliul Local Turburea a aprobat achiziţionarea unui buldoexcavator. Utilajul va fi folosit atât la lucrările ce se desfăşoară pe raza comunei, cât şi în acţiunea de deszăpezire. Edilul local spune că va amortiza valoarea buldoexcavatorului în condiţiile în care-l va folosi la executarea şanţurilor necesare introducerii conductei de gaze naturale pentru localnicii din Poiana.

Primăria Turburea îşi va cumpăra un buldoexcavator la mâna a doua. Edilul local a vorbit deja cu agent economic din Craiova şi speră ca utilajul să ajungă la Turburea în aceste zile. Din cauză că autorităţile şi-au luat gândul de la rectificarea bugetară, buldoexcavatorul va fi achiziţionat cu plata în rate. „Vom cumpăra un buldoexcavator second, valoarea sa fiind undeva la 120.000 de lei. Nu avem bani să-l plătim cu bani în mână, dar am găsit înţelegere la un agent economic din Craiova pentru a-l achiziţiona cu plata în rate. Acum e problemă cu banii, până la sfârşitul anului, că după aceea vom aproba bugetul pe 2017”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Edilul local crede că va amortiza valoarea buldoexcavatorului, folosindu-l la diferite lucrări pentru care era nevoit să contracteze firme private. „Vrem să extindem reţeaua de gaze naturale a comunei şi pentru gospodăriile din Poiana până la şcoală, iar buldoexcavatorul îl vom folosi la executarea şanţurilor. Dacă ar fi fost să luăm o firmă privată ne-ar fi costat 600.000-700.000 de lei. În plus, buldoexcavatorul îl vom folosi şi în acţiunea de deszăpezire a comunei. Avem tractor cu remorcă şi plug, dar cu buldoexcavatorul ne vom descurca mult mai bine”, a precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: