Primărie amendată pentru camerele video de la Cula Glogovenilor

Primăria comunei Glogova a fost amendată pentru că a montat camere de supraveghere la Cula Glogovenilor, monument istoric, fără a cere avizul Ministerului Culturii. „Am băgat un cablu pentru montarea unor camere de supraveghere şi pentru iluminatul public la Cula Glogovenilor. Trebuie să le asigurăm, şi dacă nu avem oameni să-i angajăm ca să păzească, trebuie să încercăm cu camere video, cu iluminat. Este vorba de o săpătură de 30 de centimetri, dar cineva rău intenţionat a dat un telefon. Nu am avut probleme până acum, dar am zis să punem aceste camere preventiv. Degeaba facem după ce s-a întâmplat”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova. 

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj spun că în astfel de situaţii este nevoie de avizul Ministerului Culturii. „Au săpat un şanţ fără autorizaţie în curtea complexului. S-a aplicat o amendă contravenţională. Într-adevăr, nu s-a intervenit în culă, dar este în zona de protecţie a monumentului”, a explicat Pompiliu Ciolacu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Gorj.

Primăria Glogova a contestat în instanţă amenda, iar magistraţii Judecătoriei Motru i-au admis cererea, înlocuind amenda cu avertisment. Direcţia pentru Cultură Gorj a atacat cu apel soluţia, iar speţa se judecă acum la Tribunalul Gorj. Magistraţii nu au stabilit până acum un termen de judecată.

Galerie foto


Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: