Primarii gorjeni fac pe detectivii. Găsesc zilnic români veniți din Italia!

Mulți primari din județul Gorj s-au transformat în adevărați detectivi locali. Caută informații despre gorjenii întorși în Italia, care nu spun adevărul la vamă ca să nu intre în carantină. Așa s-a descoperit chiar luni seara că o persoană din comuna gorjeană Aninoasa nu a spus de unde vine și, când s-a aflat că s-a întors dintr-o zonă roșie, a fost luată alături de întreaga familie și dusă într-un centru de carantină. La fel, alți edili au reușit să depisteze alți localnici care au ascuns inițial țara de unde s-au întors de teamă că vor fi duși în carantină.

Primarul din comuna Peștișani recunoaște că edilii s-au transformat în organe de anchetă în localitățile pe care le conduc. „Avem foarte mulți cetățeni care se întorc din străinătate din zone galbene, zone roșii, iar noi, pe plan local, ne întâlnim cu situația în care aceștia nu ne informează, fapt ce ar putea duce la anumite consecințe în zilele următoare. Efectiv am ajuns organe de anchetă, să urmărim, să verificăm cine vine acasă, cu cine intră în contact. Avem cinci cazuri de izolare la Peștișani. Nu avem niciun caz de coronavirus. Fac un apel ca toți cei care vin, dar și ceilalți care sunt acasă să informeze de urgență autoritățile locale, Direcția de Sănătate Publică, Poliția atunci când vin din zone de risc de infectare”, a spus, la Radio Infinit, primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Primarul din Scoarța a apelat și el la aceleași măsuri. I-a rugat pe angajați și localnici să îi spună dacă aud că s-au întors oameni din Italia și nu au spus la vamă de unde vin. „Este stare de urgență și cred că era necesară. La Scoarța, avem oameni care au fost plecați afară, vin în țară. Fug dintr-o parte, vin în alta și agravează situația la noi. Nu am avut probleme. Am făcut apel la colegii din primărie, la vecinii care îi văd că vin să spună, pentru că este păcat. Mai bine prevenim decât să ne trezim mâine, poimâine că se îmbolnăvește familia, vecinii”, a explicat și primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Și în Padeș se iau măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. „În urma apariției unor cazuri izolate pe raza comunei și văzând că tot mai des se întorc oameni din străinătate, am luat măsuri de dezinfecție a instituțiilor. Am luat măsuri la toate magazinele din localitate. Am înștiințat oamenii ce trebuie să facă să se protejeze. Am solicitat la Instituția Prefectului să ia legătura cu Hidroelectrica, societate ce are patru vile pe raza comunei, unde sunt apartamente nelocuite, să ne pună la dispoziție aceste apartamente. Ne gândim că poate va fi cazul și de carantină. Avem trei apartamente și în blocul de locuințe din comună și le dotăm cu tot ce trebuie pentru a fi cazate eventuale cazuri de carantină. Trebuie să ne luăm măsuri de protejare a cetățenilor”, a declarat primarul din Padeș, Antonie Serafim.

Vizualizări: 4,682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: