Îmbulzeală și nervi la Policlinica din Târgu Jiu. Bolnav: Bătaie de joc!

Nervi întinși la maximum, luni dimineața, în fața Policlinicii din Târgu Jiu. Zeci de oameni care și-au făcut programări la medicii specialiști au fost nevoiți să aștepte ore bune ca să ajungă în cabinet. Conducerea unității medicale a decis să scurteze programul angajaților din ambulatoriu și toată activitatea intituției a fost dată peste cap. Oficialii spitalului dau asigurări că, de marți, situația va reveni la normal. Se va lucra doar până la ora 15 și programările din tura a doua vor fi amânate.

Zeci de persoane s-au așezat la coadă, în fața Policlinicii din Târgu Jiu, încă de la ora 6 luni dimineața. E vorba de oameni care au avut programări la medicii din ambulatoriu. Oamenii au fost nevoiți să aștepte chiar și câteva ore până când au ajuns la consultație. „Sunt aici de la ora 6. Aveam programare la 8, dar e 10 și eu tot nu am intrat. Cum să nu ne îmbolnăvim când stăm unul lângă altul, atât de aproape?”, s-a întrebat unul dintre oamenii care așteptau la coadă. „Scrie acolo pe ușă să stăm măcar la un metru unul de celălalt. Noi nu suntem civilizați. Degeaba am fost eu programată la 8.30, dar eu stau pe scară și restul se înghesuie la ușă. Mai vin și mâine ca să mă consulte domnul doctor. E bătaie de jos și lipsă de organizare”, a spus o femeie.

Haosul are și o explicație. La ambulatoriu, se lucrează, de luni, cu o singură tură. De la ora 8 la 15. Restul programărilor vor fi reprogramate. „Începând de astăzi (n.r. luni), s-a sistat activitatea pentru tura a doua pentru a preveni accesul pacienților sau a limita accesul pacienților în spital ca să nu existe suspiciuni de coronavirus. Am vorbit cu medicul șef de acolo să stabilească un grafic sau un interval orar în care pacienții să știe când să vină pentru consultații, ca să evite acele aglomerații din ambulatoriu. Astfel sperăm ca, de mâine, să nu se mai întâmple aglomerație ca azi la intrarea în ambulatoriu”, a explicat Dumitru Vienescu, directorul spitalului din Târgu Jiu.

Restul programărilor vor fi reprogramate. „Este vorba de programările care erau în tura a doua. Pacienții care au fost programați în tura a doua vor fi reprogramați. Personalul va sta la muncă, va primi acești pacienți și îi va reprograma pentru perioada următoare”, a mai spus Dumitru Vienescu.

foto: Radio Infinit

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: