Programări anulate la Policlinica Târgu Jiu

Mai multe programări au fost anulate la Policlinica din Târgu Jiu. Doar cazurile urgente vor merge la consultații. Decizia este menită să reducă riscul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, iar conducerea spitalului a decis să scurteze programul cu bolnavii și să se lucreze pe o singură tură.

Programul este între orele 8 – 15. Vin la serviciu doar cadrele medicale din prima tură. Restul angajaților rămân acasă. „Ambulatoriul integrat al spitalului să nu mai funcționeze în tura a doua. Să rămână doar tura întâi tot pentru a preveni riscul infecțiilor. Programul de lucru va fi în intervalul 08.00-15.00. Toți pacienții care figurau în tura a doua vor fi reprogramați și vor fi anunțați pentru a reveni la o dată ulterioară”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul unității medicale.

Spitalul a luat și alte măsuri ca să fie pregătit în cazul în care se vor înregistra mai multe cazuri de coronavirus, iar pacienții trebuie internați.

În caz de criză, aproape tot spitalul de la Pasarelă va fi dedicat îngrijirii bolnavilor infectați cu acest virus. „Pacienții din Secția Boli Infecțioase să fie mutați în spitalizarea de zi, în spitalul 700 și, dacă nici spațiile nu fac față, în al doilea scenariu, se va lua și măsura de mutarea pacienților din Secția Dermato în spitalizarea de zi. Am vrea ca zona să rămână spitalul de la Pasarelă, ca pacientul să nu fie mutat dintr-o zonă în alta”, a mai adăugat Dumitru Vienescu, la Tele3.

Vizualizări: 2,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: