Gorjeni din Negomir, pârâți de vecini că au venit din zona roșie

Inconștiență fără margini din partea unor gorjeni din comuna Negomir. Duminică seara s-au întors acasă din Italia și nu au anunțat autoritățile că vin dintr-o zonă roșie. De frică, vecinii au fost cei care au dat alarma. Împreună cu familia din Negomir au ajuns în Gorj și două tinere din Rovinari.

Au fentat la graniță sau pur și simplu au avut cale liberă? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun mulți gorjeni când văd că le vin acasă vecinii din Italia și nu numai. Același lucru s-a întâmplat aseară în comuna Negomir.

Autoritățile au fost anunțate imediat și au luat măsuri. ”Am aflat aseară în urma unei sesizări că a ajuns în comună o familie din Italia, soț, soție, bunică și trei copii, care nu au anunțat. Inițial au fost recalcitranți, dar apoi au înțeles că trebuie să meargă în carantină. Cu familia din Negomir au venit și două fete din Rovinari. Unii au zis că vin dintr-o zonă, fetele au declarat că vin din zona contaminată. Toți au fost luați aseară și introduși în carantină la o pensiune din Târgu-Jiu”, a precizat primarul din comuna Negomir, Tudor Oiță.

Primarul a rămas uimit de modul simplu în care localnicii din Negomir au ajuns acasă. A discutat acest aspect cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru a transmite mai departe. ”Am stat de vorbă cu ei și mi-au povestit că la granița cu Ungaria le-a luat temperatura, iar la noi în țară le-a cerut doar buletinele, fără să îi întrebe de unde vin sau unde se duc. Au trecut fără probleme, ceea ce nu este în regulă. Vă dați seama unde se poate ajunge? Eu l-am informat pe domnul Cosmin Popescu despre acest aspect și ar trebui luate măsuri la graniță. Când ajung în comunitate e prea târziu. Am înțeles că încă nu au fost testați”, a spus primarul Oiță.

Acest caz nu este singurul din comuna Negomir, iar primarul deja a luat măsuri. ”Au mai venit cetățeni din Germania și Austria, care tot la fel nu au spus nimic și la graniță au trecut fără probleme. Este bine că localnicii au înțeles că trebuie ne anunțe. Eu am luat legătura și cu cei care au baruri să limiteze accesul și să ne anunțe. Toți cei care au venit din alte țări sunt acum în izolare la domiciliu, iar cei care vin din Italia în carantină”, a explicat primarul.

Vizualizări: 8,605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: