Primarii PSD din Gorj așteaptă înlocuirea Vioricăi Dăncilă

Chiar dacă Gorjul se numără printre cele cinci județe unde PSD a câștigat alegerile prezindențiale, edilii social-democrați din județ se așteaptă să fie înlocuită din funcție Viorica Dăncilă. Primarii sunt dezamăgiți și ei de scorul obținut de Dăncilă la nivel național. „Să facă un pas înapoi, nu în lateral, înapoi”, este sfatul primarului din Bumbești-Jiu, care a făcut campanie pentru candidatul PSD. Pe surse este vehiculată informația că Dăncilă va demisiona marți.

Edilul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a declarat, la Radio Infinit, că următorul pas din PSD acesta ar trebui să fie: Viorica Dăncilă să fie înlocuită din fruntea partidului. „Tot timpul, cei care au pierdut au trebuit să plece acasă. Cred că și de data asta va fi la fel. Chiar dacă nu va urma o demisie, probabil va urma un Congres, va fi o reînnoire a conducerii partidului și PSD este un partid care are destul de multe cadre și este doar problema pe cine să alegem, pe cei mai buni și pe cei pe care electoratul să îi perceapă altfel și care să inspire încredere oamenilor pentru viitor”, a spus Birău.

De aceeași părere este și primarul din Turburea, unde candidatul PSD a obținut peste 60% din voturi. „Dezamăgitor la nivelul altor județe. În județul Gorj, se vede că implicarea e extraordinar de bună. Munca noastră, a primarilor, s-a văzut. Scor am luat aproape 66% pentru candidatul PSD, Viorica Dăncilă. Majoritatea acelor oameni care pierd trebuie să facă un pas în spate. Eu așa o văd la ora actuală. Nimeni nu zice să pleci din fruntea partidului, dar trebuie găsită o soluție, cea mai bună soluție. Membrii PSD sunt oameni foarte bine pregătiți. Nu spun acum că a fost slabă candidata noastră, dar iată că, la ora actuală, PSD a luat o înfrângere. Trebuie gândită bine treaba. Situația trebuie gândită peste tot pentru că nu e bine. Degeaba faci lucruri bune dacă e unul care aruncă altceva”, a declarat Ion Bîrcă.

Dezamăgit este și primarul din Tismana. Marian Slivilescu a admis că eșecul PSD a fost unul neașteptat de greu de digerat: „Este o înfrângere pe care PSD nu a mai suferit-o de mult, cu toate că mereu a fost înfrânt la alegerile prezidențiale candidatul PSD, dar acum mai mult decât oricând. Doi din trei români au votat cu Iohannis și asta arată amploarea succesului actualului președinte și sigur insuccesul doamnei Dăncilă. Ai un sentiment de dezamăgire”.

Deși nu este încă membru PSD, primarul din Bumbești-Jiu a făcut campanie pentru Viorica Dăncilă. Este de părere că partidul are nevoie de alt lider, iar Dăncilă să facă pasul înapoi după această înfrângere. „Și în politică, ca și în sport, cei care pierd ar trebui să facă un pas înapoi. PSD trebuie să se reformeze pentru că, prin liderii săi, a dezamăgit electoratul de stâgna. Gândiți-vă că acum trei ani, PSD aproape câștiga alegerile singur. A avut un procent de aproape 50% și uitați ce s-a întâmplat acum. Din păcate, unii lideri PSD nu au înțeles mesajul electoratului și sper să-l înțeleagă pentru sănătatea democrației din România. Să facă un pas înapoi, nu în lateral, înapoi”, a mai precizat Constantin Bobaru la postul de radio.

Vizualizări: 1,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: