Primarii, tot în așteptarea rectificării bugetare. "Suntem în avarie"

Rectificarea bugetară este tot mai așteptată de primarii gorjeni. Vistieriile sunt goale, iar edilii abia mai pot face față cheltuielilor pe care le au. Guvernul a promis că va aloca bani încă din luna iunie, însă nici până în prezent rectificarea nu s-a făcut.

Banii sunt din ce în ce mai puțini, iar cheltuielile unităților administrativ teritoriale nu pot fi amânate la infinit. Guvernul a primis bani, dar până acum nu s-a ținut de cuvânt. Primarul din municipiul Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că, luni, cei aflați la guvernare vor face o primă rectificare.

”Eu știu că astăzi se va face rectificarea din fondul de rezervă aflat la dispoziția guvernului. Mai știu faptul că municipiul Târgu Jiu este prins cu suma de 28 de miliarde (n.r vechi). Sunt bine veniți pentru municipalitate și se pregătește o nouă rectificare în perioada imediat următoare. Pentru buna funcționare a instituției aveam nevoie măcar de această sumă care ni s-a promis”, a spus primarul Romanescu.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, spune că bugetul este pe avarie, iar zilele acestea așteaptă o rectificare bugetară. Acesta speră să primească suma de 600.000 de lei.

”În prezent suntem în avarie dacă vorbim de funcționarea de zi cu zi. Săptămâna trecută mi s-a repartizat prin Ministerul de Finanțe jumătate din cheltuiala necesară până la sfârșitul anului pentru persoanele cu handicap. Sperăm că până la finalul anului vom primi necesarul total. Pentru funcționarea noastră și în privința salariilor, așteptăm rectificarea. Aștept să primesc 6 miliarde de lei vechi pentru a nu ajunge într-un blocaj financiar”, a spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: